Jautienos kepsneliai su keptu žiediniu kopūstu ir brendžio – ančiuvių padažu.
Reikės:
- 2 jautienos kepsnelių (išpjovos arba nugarinės)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Žiediniams kopūstams:
- 2 nedidelių žiedinio kopūsto galvučių (maniškės svėrė po 100 g)
- 1 skiltelės česnako
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto kreminių garstyčių
- 3 šaukštu smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 1,5 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
- Šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 1 mažo svogūno
- 3 smulkintų sūdytų ančiuvių filė
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 stiklinės jautienos sultinio
- Šlakelio brendžio
- 1 šaukštelio konservuotų žaliųjų pipirų
- Druskos
- 1 šaukštelio sviesto
Gaminimo eiga:
Kepsnius (jie turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Nuskabykite nuo žiedinių kopūstu nereikalingus lapelius, nupjaukite kotelį taip, kad kopūstai stabiliai stovėtų. Įtrinkite galvutes perpus perpjauta česnako skiltele. Sumaišykite aliejų su garstyčiomis ir pipirais. Aptepkite garstyčių mišiniu kopūstų galvutes. Viso mišinio nesunaudokite, pasilikite maždaug pusę jo kiekio. Dėkite galvutes iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes. Jei kopūsto galvos yra didesnės, kepkite ilgiau. Išėmę kopūsto galvutes, aptepkite jas likusiu garstyčių mišiniu, apibarstykite sūrio ir petražolių mišiniu. Dėkite atgal į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Padažui svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su sviestu, baigiant kept sudėkite smulkintus ančiuvius. Supilkite jautienos sultinį, brendį. Virkite, kol nugaruos pusę skysčio. Padažą sutrinkite smulkintuvu ir pertrinkite per sietelį. Sudėkite į padažą konservuotus pipirus, užvirkite. Įmaišykite sviestą.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnys su alaus – sūrio padažu.
Komentarų nėra