Kalakutienos kepenėlės su pankoliais, bulvių koše ir burokėliais yra puikus pasirinkimas pasilepinti skaniu ir subalansuotu patiekalu. Kalakutienos kepenėlės suteiks patiekalui švelnų skonį, pankoliai pridės pikantiškos gaivos, bulvių košė sujungs į vieną visumą, o burokėliai korėjietiškai pridės sultingo traškumo.
Kalakutienos kepenėlės su pankoliais:
- Apie 500 g kalakutienos kepenėlių (vištienos taip pat tinka)
- 2 šaukštų kukurūzų miltų
- 1 pankolio
- 2 svogūnų
- Riebalų kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio balto sauso vyno
- 1 stiklinės 35 % grietinėlės
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kepenėles nuplaukite, išpjaukite iš jos visokias gysleles, pašalinkite kraujo krešuliukus ir užmerkite į šaltą vandenį kokiai valandai laiko. Po valandos nukoškite, dar kartą perplaukite. Labai gerai nusausinkite. Supjaustykite griežinėliais.
Kepenėlių griežinėlius apvoliokite kukurūzų miltuose ir apkepkite įkaitintuose riebaluos kol gražiai apskrus. Baigiant kept pagardinkite druska, pipirais. Stenkitės neperkepti, gali likti su krauju, paskui jos dar truputį troškinsis.
Svogūnus ir pankolį supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite keptuvėje su riebalais ant vidutinės kaitros kol suminkštės.
Kai svogūnai su pankoliais suminkštės, padidinkite kaitrą, įpilkite šlakelį vyno ir kepkite maišydami dar kelias minutes. Sudėkite apkeptas kepenėles, supilkite grietinėlę. Kaitinkite maišydami kol užvirs. Pavirkite kelias minutes. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų, įmaišykite petražoles.
Patiekite su bulvių koše ir burokėliais.
Komentarų nėra