Karštas sumuštinis Monte Cristo – kiaušiniuose arba tešloje pamirkytas ir iškeptas kumpio ir sūrio sumuštinis, patiekiamas su klevų sulos sirupu. Tai prancūzų Croque monsieur variantas.
Karštas sumuštinis Monte Cristo:
- 4 riekių baltos duonos
- 1 stiklinės tarkuoto Čederio sūrio
- Kelių riekelių karštai rūkyto kiaulienos kumpelio
- 2 šaukštelių garstyčių
- 2 kiaušinių
- 1/4 stiklinės pieno
- 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
- Sviesto ir aliejaus kepimui (dariau mišinį)
- Klevų sulos sirupo (galima pakeist cukraus pudra, džemu)
Gaminimo eiga:
Ant 2 riekelių uždėkite pusę sūrio, kumpio riekeles, garstyčias, likusią pusę sūrio ir apvožkite kitomis 2 riekelėmis.
Kiaušinius išplakite su pienu ir vaniliniu cukrumi.
Keptuvėje sušildykite sviestą ir aliejų.
Sumuštinius iš abiejų pusių pamirkykite kiaušinio – pieno plakinyje, dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepkite kiekvieną pusę ant vidutinės kaitros po 3-5 minutes.
Valgykite su klevų sirupu arba pasibarstę cukraus pudra arba su džemu.
(Šaltinis: karštų sumuštinių ir ne tik rojus)
Jums taip pat gali patikti karšto sumuštinio su dešrelėmis receptas.
5 Comments
mamukas
2012-01-05 at 13:07keistas derinys, kumpis, sūris, vanilinis cukrus, klevų sirupas……………..?
Laura
2012-01-05 at 13:21Bet geras.
Mindaugas
2012-01-05 at 17:10Laura, šitas tai tikrai įdomus, kai vėl įsigysiu klevų sirupo, reikės išmėginti 😉 Galėtum ir daugiau foto įdėti, nes įdomu, kaip vidus atrodo, dabar tik paviršius matosi, trūksta intrigos man 😉
Laura
2012-01-05 at 19:22Įdėsiu kur labiau matosi vidus, tik gal nelabai ryškumas geras bus 😉
Dalia, Septyni virtieniai
2012-01-06 at 10:52mane irgi suintrigavo – garstyčios ir vanilinis cukrus, ir sūris… tikri kontrastai. Kaip čia neužmiršus pabandyt