Keptos kiaulių uodegos – pikantiška ir labai skanu. Aš iš tų žmonių, kurie mieliau prie kavos suvalgys sumuštinį su rugine duona ir šonine ar lašiniais nei saldaus pyrago gabalą. Šių keptų, riebių ir saldžiasūrių kiaulių uodegų su kava valgyti aišku nerekomenduoju, bet raugintos daržovės, alus ar rūgštesnis vynas puikiai derės ir palengvins virškinimą 🙂
Keptos kiaulių uodegos:
- 1 kg kiaulių uodegų
Marinatui reikės:
- 120 g sojos padažo
- 40 g medaus
- 1 laimo žievelės ir sulčių
- 0,5 apelsino žievelės
- 2 apelsinų sulčių
- 3 smulkintų česnako skiltelių
- 1 smulkinto čili pipiro
- 1,5 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Supilkite į puodelį apelsino, laimo sultis, sojos padažą. Sudėkite laimo ir apelsino žieveles, medų, druską, česnakus, čili pipirą. Pakaitinkite marinatą tiek, kad ištirptų medus. Atvėsinkite.
Užpilkite marinatu kiaulių uodegas. Marinatas uodegas turi apsemti. Laikykite kiaulių uodegas užpiltas marinatu šaldytuve per naktį.
Sudėkite kiaulių uodegas su visu marintu į kepimo formą. Kepimo formą sandariai uždenkite kepimo folija. Kepkite uodegas iki 150C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.
Kiti mano receptai su kiaulių uodegomis:
Kiaulaičių uodegos su kmynine bulvių koše ir svogūnais
Krosnyje keptos kiaulių uodegos
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra