Kugelis su kiaulių liežuviais – lietuviškas ir labai gurmaniškas patiekalas. Galite naudoti jautienos, kiaulienos, ėrienos liežuvius.
Turbūt įprasčiausia kugelį kepti su vištienos sparneliais arba šlaunelėmis, bet žinokit subproduktai tobulai tinka! Mano mama mėgsta kepti kugelį su kiaulių kojomis. O pabandykite įdėti virtų kiaulių ausų, o jei dar jos parūkytos… Daugiau patiekalų su subproduktais.
Kugelis su kiaulių liežuviais:
- 10 vidutinių bulvių
- 1 svogūno
- 120 ml 35 % grietinėlės
- 2 šaukštų ančių taukų (tinka kiaulės)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- 2 kiaušinių
Liežuviams reikės:
- 3 kiaulių liežuvių
- 1 nedidelio svogūno
- 1 nedidelės morkos
- 1 saliero saliero lapkočio
- 2 česnako skiltelių
- 2 lauro lapų
- Po kelis juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelius
- Druskos
Gaminimo eiga:
Liežuvius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu tiek, kad apsemtų ir užvirkite.
Nugraibykite virimo metu atsiradusias putas. Sudėkite prieskonines daržoves ir prieskonius. Įdėkite druskos (nepagailėkite, vanduo turi būti gana sūrokas, antraip truks liežuviuose druskos). Virkite ant silpnos kaitros 1,5 valandos.
Išvirusius liežuvius išgriebkite ir nulupkite. Sudėkite atgal į sultinį, kuriame virė ir atvėsinkite jame.
Kugeliui bulves ir svogūną sutarkuokite sūrio tarkos puse. Arba bulvių tarkavimo mašina, jei tingit rankom tarkuoti.
Grietinėlę su taukais užvirkite.
Kiaušinius išplakite.
Supilkite į bulvių tarkius karštus riebalus, išmaišykite. Supilkite kiaušinius, sudėkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Supilkite į kepimo formą pateptą ančių taukais trečdalį kugelio masės, sudėkite ant viršaus pusę griežinėliais pjaustytų liežuvių. Užpilkite antrą dalį tarkio, sudėkite likusius liežuvius. Supilkite likusį tarkį. Kepkite iki 180 C orkaitėje arba pečiuje kol gražiai apskrus.
Kugelis – plokštainis su kiaulių liežuviais skanu su tradicinių spirgučių padažu ir grietine.
Komentarų nėra