Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Lietinis blynas užkeptas kiaušiniu

Lietinis blynas užkeptas kiaušiniu - bulviukose.lt

Lietinis blynas užkeptas kiaušiniu – jaukus ir sotus užkandis. Galima patiekti su šviežių ir keptų daržovių salotomis, rūkyta mėsa.

Lietiniams blynams reikės:

  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės vandens
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Viršui:

  • kiaušinių (tiek kiek blynų)

Gaminimo eiga:

Gaminama paprastai. Reikia užsimaišyti lietinių tešlą. Kas kokią mėgstam, tas tokią ir maišom.

Pilkite tešlą į keptuvę, kai apkeps apverskite, sumažinkite kaitrą iki minimalios, ant viršaus muškite kiaušinį ir uždengus keptuvę dangčių kepkite kol užsitrauks baltymas. Galite dar išjungus kaitrą palikti kelioms minutėms pastovėti

Prieš užleidžiant kiaušinį, ant blynelio galima pabarstyti patinkančio sūrio, daržovių gabaliukų, ančiuvių, kaparėlių, šoninės ir panašiai.

Lietinis blynas užkeptas kiaušiniu – puikus vėlyvų pusryčių patiekalas, kai nereikia niekur skubėti 🙂

Daugiau receptų iš kiaušinių.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

 

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Rennie
    2011-03-26 at 22:01

    Skaniai atrodo. Džiaugiuosi, kad patiko.

  • Reply
    Laura
    2011-03-27 at 13:30

    Dėkui 😉

  • Leave a Reply