Lydeka marinuota svogūnuose ir patiekta su baltaisiais grikiais ir baklažanais. Daugiau receptų su lydeka.
Lydeka marinuota svogūnuose:
- Dviejų lydekos filė
- 2 svogūnai
- Aliejaus
- Druskos
- Šalavijo lapelių
- Citrinos sulčių
Grikiams:
- 1 stiklinės baltųjų grikių
- 1 nedidelio svogūnas
- 1 skiltelės česnako
- 0,5 nedidelio baklažano
- Druskos
- 0,5 šaukšto smulkinto šviežio raudonėlio
- 0,5 šaukšto smulkinto laiškinio česnako
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pagniaužykite rankomis, apdėkite jais lydekos filė ir palikite šaldytuve pasimarinuoti per naktį.
Nuo lydekos filė nuimkite svogūnus, sudėkite jas į kepimo formą. Įpjaukite odelę, kad kepant nesideformuotų. Apdėkite šalavijo lapeliais. Pabarstykite druska (aš mėgstu barstyti prieš kepimo pabaigą) ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol iškeps. Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis.
Grikius prieš verdant galite kelias valandas pamirkyti, paskui greičiau išvirs. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Paskui nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite baklažano kubelius ir kepkite kol jie suminkštės, įberkite druskos. Pakepintas daržoves, raudonėlius ir laiškinius česnakus sudėkite į išvirusius grikius ir išmaišykite.
Jei norėtųsi padažo, išbandykite šį žolelių 😉
4 Comments
Odeta
2013-05-29 at 07:45O kaip jautėsi svogūnai? AR geras marinatas buvo, vertas dėmesio?
Laura
2013-05-30 at 06:25Kažkiek paryškino lydekos skonį, bet jautėsi ne tiek kiek norėjosi…gal reikia kitą kartą padidinti jų kiekį. Kol kas labai rekomenduot negaliu, nors žuvies tikrai nesugadino….kai išbandysiu su didesniu kiekiu, pranešiu.
Dalia, Septyni virtieniai
2013-06-01 at 23:09o aš baltųjų grikių gerumo dar nesu radusi. Paprastą košę išvirus man trūksta skrudinto grikio aromato.
Laura, o tavo recepte kai išvirė, jie ryžiais pavirto, he he.
Laura
2013-06-02 at 17:14Dalia, vaje…taisau „mygom”…kodėl man tie ryžiai buvo galvoj?