Moliūgų džemas su romu – tai aromatingas ir gaivus pagardas, puikiai derantis su balta duona, bandelėmis ar sūriais. Šio džemo paslaptis slypi ne tik aromatingame moliūge ar kvapniose citrinose, bet ir subtilaus romo akcente, suteikiančio unikalų skonį.
Moliūgų džemas su romu:
- 2,5 kg moliūgo (be sėklų ir odos)
- 175 ml vandens
- 500 g cukraus
- 6 šaukštų citrinos sulčių
- 4 šaukštų romo
- 2/3 šaukštelio cinamono
Gaminimo eiga:
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, vandeniu ir užkaiskite ant lėtos ugnies. Virkite kol moliūgas suvirs.
Į suvirusią masę supilkite citrinos sultis, romą ir cinamoną. Pavirkite dar 3-5 minutes.
Džemą supilstykite į paruoštus stiklainius ir užsukite.
Jums taip pat gali patikti moliūgų džemas su šalavijais.
5 Comments
alba
2011-09-28 at 15:34Įdomus receptas, o vietoj romo kokio kito gėrimo pilti negalima? Nes neturiu romo…
Laura
2011-09-28 at 17:18Manau, tikrai galima 😉
Inga
2011-09-29 at 09:13Galima pilti skoniu ar aromatu paskanintus brendžius ar viskius (liekeris+brendis ar likeris+viskis). Paskutinei partijai nebeliko romo, tai dariau su Alitos slyviniu brendžiu.
Laura
2011-09-29 at 10:30Aš su grynu viskiu pabandyčiau 😛
Kristina
2011-10-02 at 16:32Tikrai fantastiskai skanus dzemas 🙂