Padažų receptai/ Desertų receptai/ Vaisių ir uogų receptai

Panna cotta su aviečių padažu

Panna cotta su aviečių padažu. Itališkas desertas - bulviukose.lt

Panna cotta – itališkas grietinėlės-pieno desertas. Labai paprasta pasigaminti, galima tą padaryti iš vakaro. Patogu laukiant svečių antplūdžio 🙂

Panna cotta:

  • 400 ml 35% grietinėlės
  • 400 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 15 g želatinos
  • 1 vanilės ankštis (arba vanilinio cukraus)

Aviečių padažui:

  • 25 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1,5 stiklinės aviečių
  • šlakelis brendžio
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.

Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau.

Grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės ankštį sudėkite į puodą ir kaitinkite kol pradės beveik virti. Ugnį išjunkite ir palikite pastovėti dar 10 minučių. Supilkite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Perkoškite. Masę supilkite į indelius ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Prieš patiekiant, išverskite. Kad lengviau išsiverstų, indelio dugną trumpam panardinkite į šiltą vandenį.

Padažui puode ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite kol cukrus karamelizuosis. Supilkite avietes, citrinos sultis ir virkite 10-15 minučių arba kol masė taps vientisa. Baigiant virt į pilkite šlakelį brendžio. Perkoškite ir atvėsinkite. Šiam padažui galite naudoti bet kokias kitokias uogas: serbentus, vyšnias, braškes ir pan. 😉

Prieš patiekiant pabarsčiau smulkintais skrudintais migdolais. Naudokite paskrudintas migdolų plokšteles, bus gražiau.

Jums taip pat gali būti įdomus creme brulee receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI