Panna cotta – itališkas grietinėlės-pieno desertas. Labai paprasta pasigaminti, galima tą padaryti iš vakaro. Patogu laukiant svečių antplūdžio 🙂
Panna cotta:
- 400 ml 35% grietinėlės
- 400 ml pieno
- 100 g cukraus
- 100 ml vandens
- 15 g želatinos
- 1 vanilės ankštis (arba vanilinio cukraus)
Aviečių padažui:
- 25 g sviesto
- 100 g cukraus
- 1,5 stiklinės aviečių
- šlakelis brendžio
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau.
Grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės ankštį sudėkite į puodą ir kaitinkite kol pradės beveik virti. Ugnį išjunkite ir palikite pastovėti dar 10 minučių. Supilkite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Perkoškite. Masę supilkite į indelius ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Prieš patiekiant, išverskite. Kad lengviau išsiverstų, indelio dugną trumpam panardinkite į šiltą vandenį.
Padažui puode ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite kol cukrus karamelizuosis. Supilkite avietes, citrinos sultis ir virkite 10-15 minučių arba kol masė taps vientisa. Baigiant virt į pilkite šlakelį brendžio. Perkoškite ir atvėsinkite. Šiam padažui galite naudoti bet kokias kitokias uogas: serbentus, vyšnias, braškes ir pan. 😉
Prieš patiekiant pabarsčiau smulkintais skrudintais migdolais. Naudokite paskrudintas migdolų plokšteles, bus gražiau.
Jums taip pat gali būti įdomus creme brulee receptas.
Komentarų nėra