Vištienos kepsneliai įdaryti mėlynėmis ir goji uogomis – spalvingas ir labai skanus patiekalas, vertas restorano lėkštės.
Vištienos kepsneliai įdaryti mėlynėmis:
- Vištos krūtinėlės
- Džiovintų mėlynių
- Medaus
- Goji uogų
- Petražolių lapelių
- Šlakelio grietinėlės
- Aliejaus ir sviesto kepimui
Padažui:
- 120 g topinambų
- 1/4 svogūno
- Gabaliuko sviesto
- 150 ml vištienos sultinio
- 40 ml grietinėlės
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Polentai:
- 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
- 0,5 l vandens
- Šlakelio grietinėlės
- Gabaliuko sviesto
- 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos
Garnyrui:
- Saujelės mažų pievagrybių
- Keleto mažų pomidoriukų
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Dekorui:
- Džiovintų topinambų
- Žirnelių daigų
- Smulkintos pistacijos
Vištos krūtinėlę plonai išmuškite, patepkite grietinėle, išpjaukite stačiakampius. Ant vienos stačiakampio pusės sudėkite išmirkytas goji uogas ir petražolių lapelius, užlenkite. Ant kitos stačiakampio pusės dėkite išmirkytas mėlynes ir truputį medaus, taip pat užlenkite. Kepsnelių stačiakampius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejaus ir sviesto mišinį ir kepkite vartydami, kol iškeps.
Padažui pakepinkite su sviestu smulkintą svogūną, baigiant kepti sudėkite nuvalytus smulkintus topinambus ir kepkite dar kelias minutes. Užpilkite sultiniu ir virkite 10 minučių. Sutrinkite masę smulkintuvu. Įpilkite grietinėlę, prieskonius ir užvirkite.
Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį, įpilkite grietinėlės. Košę gerai išmaišykite.
Garnyrui įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai apkepkite pievagrybius ir pomidoriukus. Paskaninkite druska ir pipirais.
Jums taip pat gali patikti vištienos suktinukų įdarytų pesto padažu ir goji uogomis receptas.
4 Comments
Ausra
2014-03-26 at 19:49oho kaip mandrai! tokio dyvo kaip tie lapeliai dar nesu maciusi; tikra „derevnia”;
Laura
2014-03-26 at 20:30Tam ir sukvietė mus į renginį ir apdovanojo, kad paskui pareklamuotumėm 😉
Vilma
2014-03-27 at 09:12vau! 🙂 matau, kad plate’inimo subtilybės puikiai įvaldytos 🙂
Laura
2014-03-27 at 19:14Vilma, dėkui…toks mano darbas ištikrųjų 😀