Pica su moliūgais ir Brie sūriu gardinta šonine, porais ir juodosiomis alyvuogėmis.
Picos tešla:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 1,5 šaukštelio sausų mielių
Pagrindui:
- Naminio pomidorų padažo
- Karšto rūkymo šoninės gabaliukas
- Poro gabaliuko
- Moliūgo gabaliuko
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Druskos
- Džiovinto šalavijo ir čiobrelio
- Juodų alyvuogių
- 1 aitrioji paprika
- Brie sūrio
Gaminimo eiga:
Tešlą išminkiau ir pakildinau duonkepės pagalba.
Moliūgą supjaustykite plokštelėmis ir apkepkite su alyvuogių aliejumi. Apkeptas moliūgo plokšteles pabarstykite druska, džiovintais šalavijais ir čiobreliais.
Suformuokite picos padą. Užtepkite ant jo pomidorų padažo, pabarstykite griežinėliais pjaustyta šonine, griežinėliais pjaustytu poru, sudėkite moliūgo plokšteles, pabarstykite smulkinta aitriąja paprika, griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol beveik iškeps. Baigiant kepti, sudėkite sūrio gabaliukus.
Pica su moliūgais – puikus pasirinkimas moliūgų sezono metu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra