Blyneliams reikės:
- 2 šaukštų nevirtų skrudintų grikių
- 300 g nulupto moliūgo
- 6 šaukštų grietinėlės
- Žiupsnelio cinamono
- 1,5 šaukšto cukraus
- 7 šaukštų neskrudintų grikių miltų (galite naudoti ir paprastus kvietinius)
- 2 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Grikius išvirkite. Patogiausia grikius užmerkite iš vakaro, ryte beliks tik užvirti.
Moliūgą išvirkite garuose. Sutrinkite.
Grikius sumaišykite su moliūgo tyre, cukrumi, cinamonu, kiaušinių tryniais ir miltais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į masę. Iškepkite 😉
Valgėme su klevų sulos sirupu. Skanu ir su grietine. Kas mėgsta grikius, patiks 😉 Galite kepti nesaldžius, tik vietoj cinamono dėkite tarkuoto muskato riešuto ar maltų kalendros grūdelių…arba dar ką mėgstate ir kas jums atrodo tinka.
No Comments