Pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais – skanu vienas, su majonezu ar pomidorų padažu, tinka valgyti su sriuba, troškiniu, salotomis.
Pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais:
- 100 g alyvuogių aliejaus
- 100 g svogūnų laiškų
- 200 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 3 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g kubeliais pjaustytos karšto rūkymo šoninės
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite aliejų, pieną, įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sūriu, druska (nepadauginkite) ir pipirais.
Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 1 cm ilgio šiaudeliais.
Sumaišykite skystąją dalį su miltų mišiniu, šonine ir svogūnų laiškais.
Kepkite kepimo popieriumi išklotoje keksinėje formoje iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba, kol pyragas iškeps ir gražiai apskrus. Išėmę iš formos ataušinkite.
(Šaltinis: knyga R. Ničajienė ” Sezoninė virtuvė”)
Jums taip pat gali būti įdomūs ir kiti nesaldžių pyragų receptai.
2 Comments
Rennie
2014-02-14 at 10:10Šitą kaip tik per knygos pristatymą gamino. Tikiuosi, patiko 🙂
Laura
2014-02-15 at 22:06Labai patiko 🙂 Dabar laukiu tikrų svogūnų laiškų, bus dar skanesnis 😉