Raugintų kopūstų apkepas su perlinėmis kruopomis ir parūkytomis kiaulienos dešrelėmis – sotus, šaltojo sezono patiekalas.
Raugintų kopūstų apkepas:
- 2 svogūnų
- Aliejaus kepimui
- Saujelės džiovintų grybų
- Kelių kiaulienos dešrelių (naudojau parūkytas)
- 700 ml raugintų kopūstų
- Kelių šaukštų Vorčesterio padažo
- Žiupsnio džiovinto šalavijo
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- Šviežiai maltų pipirų
- 2 stiklinių virtų perlinių kruopų
Padažui reikės:
- Gabaliuko šalto rūkymo šoninės
- 1 svogūno
- 4 šaukštų grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, sudėkite griežinėliais pjaustytas dešreles, grybus, kopūstus, prieskonius, įpilkite Vorčesterio padažo, stiklinę vandens, gerai viską permaišykite, uždenkite ir ant lėtos ugnies troškinkite 1 – 1,5 valandos. Greitpuodyje man užtruko 0,5 valandos.
Padažui pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės. Supilkite grietinę, įberkite pipirų, jei reikia, druskos ir užvirkite.
Į kepimo formą sudėkite troškintus kopūstus, ant viršaus sudėkite perlines kruopas, tolygiai užpilkite padažu.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių apkepą pridengę folija. Baigiant kept foliją nuimkite.
Jums taip pat gali patikti raugintų kopūstų ir karkos troškinys.
2 Comments
Marta
2014-12-21 at 10:02O vietoj dziovintu grybu galima deti saldytus,virtus? Nes dziovintu kaip ir neturiu, o parduotuvese brangiai kainuoja.. :/
Laura
2014-12-22 at 19:44Galima 😉