Salotos su menkių kepenėlėmis, duonos skrebučiais ir parmezano sūriu. Sotiems pietums arba lengvai vakarienei. Jums taip pat gali patikti šios salotos su mangais ir kepenėlėmis.
Salotos su menkių kepenėlėmis:
- Aisbergo arba romaninės salotos
- Morkos
- Poro
- Baltos duonos skrebučių
- Konservuotų menkių kepenėlių aliejuje
- Tarkuoto parmezano sūrio
- Alyvuogių aliejaus
- Balzamiko acto
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Skrebučiams baltą duoną (bulką) susipjaustykite kubeliais ir pasiskrudinkite orkaitėje arba riekeles paskrudinkite skrudintuvėje ir paskui susipjaustykite.
Salotas susiplėšykite. Dėkite ant jų juostelėmis pjaustytas morkas (jei neturite pjaustykles, tiks ir ploni griežinėliai), griežinėliais pjaustytą porą, duonos skrebučius, kepenėles. Pabarstykite smulkiai tarkuotu sūriu. Apšlakstykite aliejumi, balzamiko actu ir citrinos sultimis.
Nusipirkus salotas rekomenduoju pamirkyti kelias valandas šaltame vandenyje. Tampa traškios ir sultingos. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
odeta
2012-10-22 at 16:32Aš menkių kepenėles darau su Romaninėmis salotomis ir svogūnu. Na dar šiek tiek druskos ir juodųjų maltų pipirų. Nerealiai skanu. O Taviškės tokios turtingos:)
Laura
2012-10-22 at 17:48Turtingos…čia vadinasi ką turėjau tą sudėjau…bet labai patiko 😉