Salotos su rūkyta antiena ir persimonais. Antieną galite keisti kita rūkyta paukštiena – vištiena ar kalakutiena.
Salotoms reikės:
- 80 g rūkytos paukštienos
- 1 persimono
- 0,5 didelio pankolio
- 2 saujų špinatų lapelių
- Sultenių papuošimui
Padažui:
- 2 mandarinų sulčių (jei labai maži, spauskite iš trijų)
- 1 skiltelės česnako
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Padažui išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Išpjaukite pankolio šerdį, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. Persimoną nulupkite, perpjaukite pusiau, kiekvieną puselę padalinkite į 5 skilteles. Supjaustykite jas trikampukais. Sudėkite į lėkštę špinatus, pankolius, persimonus, antienos filė griežinėlius, užpilkite padažu, papuoškite sultenėmis.
Salotos su rūkyta antiena ir persimonais puikus ir spalvingas užkandis šventiniam stalui.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti salotos su ančių širdelėmis
Komentarų nėra