Sūris ir varškė

Varškės ir ožkos sūrio apkepas

Varškės ir ožkos sūrio apkepas

Varškės ir ožkos sūrio apkepas – pilnas skonių, pikantiškas varškės apkepas su kietuoju ir ožkos sūriu. Be miltų.

Apkepui reikės:

  • 0,5 kg riebios varškės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų kukurūzų kruopų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g kubeliais pjaustyto ožkos sūrio
  • 3 svogūnų
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1 šaukštelio medaus
  • Šlakelio balzamiko acto
  • 6 mažų pomidoriukų

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite ant lėtos ugnies maišant, kol suminkštės. Įpilkite į svogūnus šlakelį balzamiko acto, medaus, kepkite maišydami dar kelias minutes. Atvėsinkite.

Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, kukurūzų kruopas, sūrius, svogūnus ir čiobrelį. Pagardinkite druska, pipirais.

Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą formelę. Papuoškite pusiau perpjautais pomidoriukais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos arba, kol gražiai apskrus.

Varškės ir ožkos sūrio apkepas – puikus užkandis kasdienai ir šventėms.

Daugiau receptų iš varškės ir sūrio.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

2 Comments

  • Reply
    Laura
    2016-01-26 at 14:58

    Gaminau, labai skanu 🙂

  • Reply
    Laura
    2016-01-26 at 15:33

    Smagu 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI