Varškės ir ožkos sūrio apkepas – pilnas skonių, pikantiškas varškės apkepas su kietuoju ir ožkos sūriu. Be miltų.
Apkepui reikės:
- 0,5 kg riebios varškės
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų kukurūzų kruopų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- 100 g kubeliais pjaustyto ožkos sūrio
- 3 svogūnų
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 šaukštelio medaus
- Šlakelio balzamiko acto
- 6 mažų pomidoriukų
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite ant lėtos ugnies maišant, kol suminkštės. Įpilkite į svogūnus šlakelį balzamiko acto, medaus, kepkite maišydami dar kelias minutes. Atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, kukurūzų kruopas, sūrius, svogūnus ir čiobrelį. Pagardinkite druska, pipirais.
Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą formelę. Papuoškite pusiau perpjautais pomidoriukais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos arba, kol gražiai apskrus.
Varškės ir ožkos sūrio apkepas – puikus užkandis kasdienai ir šventėms.
Daugiau receptų iš varškės ir sūrio.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Laura
2016-01-26 at 14:58Gaminau, labai skanu 🙂
Laura
2016-01-26 at 15:33Smagu 😉