Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais – sudaro subtilų jūros ir žemės skonių derinį. Kvapnūs svogūnai, sodrūs salierai ir minkšti pievagrybiai praturtina šį patiekalą, sukurdami sotų ir skaniai subalansuotą užkandį.
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais:
- 2 silkės
- 3 svogūnai
- 0,5 vidutinio saliero
- 250 g pievagrybių
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelis džiovinto čiobrelio
- Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
- Žiupsnelis maltų kalendros grūdelių
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Silkes išvalykite, supjaustykite.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais, salierą – šiaudeliais, pievagrybius – griežinėliais.
Svogūnus, salierus ir pievagrybius kiekvieną atskirai pakepinkite su aliejumi. Kepkite, kol suminkštės. Baigiant kepti pievagrybius, suberkite druską, pipirus ir prieskonius.
Daržoves ir grybus atvėsinkite, sumaišykite.
Jums gali būti įdomu kaip patiems pasisūdyti silkę.
Komentarų nėra