Silkei reikės:
- 2 silkės
- 3 svogūnai
- 0,5 vidutinio saliero
- 250 g pievagrybių
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelis džiovinto čiobrelio
- Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
- Žiupsnelis maltų kalendros grūdelių
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Silkes išvalykite, supjaustykite.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais, salierą – šiaudeliais, pievagrybius – griežinėliais.
Svogūnus, salierus ir pievagrybius kiekvieną atskirai pakepinkite su aliejumi. Kepkite, kol suminkštės. Baigiant kepti pievagrybius, suberkite druską, pipirus ir prieskonius.
Daržoves ir grybus atvėsinkite, sumaišykite.
No Comments