Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kruopos, grūdai

Šilkinė košė šutinta pečiuje

Šilkinė košė

Reikės:

  • 2 stiklinių miežinių kruopų
  • 4 stiklinių vandens
  • Druskos
  • 2 stiklinių pieno
  • 4 vidutinio dydžio bulvių

Padažui reikės:

  • Rūkytų lašinių spirgučiams
  • Svogūno

Gamybos eiga:

Kruopas perplaukite tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite druskos ir virkite kol beveik išvirs. Nevirkite kol visiškai suminkštės, turi likti šiek tiek kietokos.

Supilkite į kruopas pieną, gerai išmaišykite. Supilkite smulkiausia tarka (kaip bulviniams blynams ar cepelinams) tarkuotas bulves. Vėl gerai išmaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos.

Puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į iki 180 C įkaitintą elektrinę arba pečiaus orkaitę. Šutinkite valandą – pusantros. Kol bulvių tarkis suminkštės.

Padažui lašinukus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Kai suspirgės, sudėkite pjaustytą svogūną. Kepkite kol jis suminkštės.

Patiekite šilkinę košę su spirgučių padažu.

Šilkinę košę taip pat galima virti iš perlinių kruopų. Labai įdomu – N.Marcinkevičienė knygoje “Metai už stalo” aprašo šilkinę košę virtą iš kvietinių miltų 🙂

Paspauskite ant žemiau esančios nuorodos ir pamatysite kaip traukiu iš pečiaus orkaitės iššutusią šilkinę košę 🙂

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply