Mėsa/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Jautienos kulninės ir inkstų pyragas

Mėsos pyragas su jautienos kulnine ir inkstais

Tai gali būti tiesiog troškinys, o jei apdengsite jį tešla ir iškepsite orkaitėje, bus sotus naminis pyragas, kuriuo nustebinsite namiškius arba svečius 🙂 Skaniausias šiltas 🙂

Reikės:

  • 1 kg jautienos kulninės (tiks ir kita troškinimui skirta jautienos dalis)
  • 450 g jautienos inkstų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3 šaukštų taukų
  • 10 čiobrelių šakelių
  • 6 petražolių šakelių
  • 4 lauro lapų
  • 2 rozmarino stiebelių
  • 2 smulkiai pjaustytų svogūnų
  • 450 g pievagrybių ( dėjau 300 g miško grybų – gudukų ir saujelę džiovintų baravykų)
  • 250 ml raudono vyno
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 1 nedidelio saliero gumbo
  • 1 šaukšto vorčesterio padažo
  • 1 šaukšto garstyčių miltelių
  • 1 kiaušinio plakinio

Tešlai reikės:

  • 250 g miltų
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 125 g tirpintų taukų (idealu, jei tai būtų kiaulės taukinės taukai)
  • 75 ml ledinio vandens

Gaminimo eiga:

Supilkite į smulkintuvą su S formos peiliuku miltus, druską ir kepimo miltelius. Įjunkite trumpam, kad susimaišytų. Supilkite taukus, įjunkite smulkintuvą 15 sekundžių, kad miltai susijungtų su taukais. Masę sudėkite į dubenį, supilkite vandenį ir švelniai minkydami sujunkite tešląį vientisą rutulį. Stenkite minkyti kuo trumpiau! Jei truks vandens, galite truputį įpilti. Jei tešla labai lips prie rankų, galite paildomai pabarstyti šiek tiek miltų.

Jei neturite smulkintuvo S formos peiliuku, tiesiog sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską ranka, supilkite taukus, trinkite tarp pirštų miltus ir taukus kol taps vientisa masė, supilkite vandenį ir sujunkite tešlą į rutulį. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui pailsėti.

Jautieną supjaustykite maždaug 4 cm dydžio kubeliais, inkstus išpjaustykite gabaliukais pagal segmentus. Pašalinkite iš inkstų segmentų baltą audinį. Mėsą ir inkstus pagardinkite druska ir pipirais.

Kulinarine virvele suriškite prieskonines žoleles.

Keptuvėje įkaitinkite taukus ir kepkite vartydami iš pradžių jautieną, paskui ir inkstus, kad gražiai apskrustų.

Taip pat pakepinkite smulkintą svogūną. Baigiant kept svogūnams, sudėkite grybus, apkeptą mėsą ir inkstus, supilkite vyną, sultinį, įdėkite surištas žoleles, užvirkite, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 1,5 valandos.

Kol mėsa troškinsis saliero gumbą nuvalykite, nulupkite odelę ir supjaustykite maždaug 2,5 cm dydžio kubeliais. Sudėkite salierus į troškinį ir troškinkite dar vieną valandą.

Vorčesterio padažą sumaišykite su garstyčių milteliais ir įmaišykite į troškinį. Troškinys turi gautis tirštas, jei skysčio per daug, tiesiog pavirkite dar atidengę, kad nugaruotų skysčio perteklius. Paragaukite ar netrūksta druskos.

Troškinį atvėsinkite. Galite atvėsusį dėti į šaldytuvą ir kepti pyragą sekančią dieną, tuomet prieš kepant išimkite troškinį iš šaldytuvo ir atšildykite iki kambario temperatūros.

Troškinį sudėkite į kepimo formą. Tešlą iškočiokite, išpjaukite su 2 cm užlaida pagal formos dydį dangtį. Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 4 cm storio ilgą juostelę ir aplipinkite ja formos kraštus (kaip matote nuotraukoje), pasidarykite papuošimų. Patepkite formos kraštų tešlą kiaušinio plakiniu. Uždėkite dangtį ir gerai užspauskite kraštus. Padarykite tešlos dangtyje 2 – 3 skylutes ir sudėkite į juos folijos kaminėlius, kad šylančio troškinio garai turėti per kur išeiti. Aptepkite tešlos dangtį plakiniu. Papuoškite, aptepkite papuošimus plakiniu.

Kepkite pyragą iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes arba kol tešlos dangtis gražiai apskrus.

Jautienos inkstų receptasPyragas su jautienos inkstaisMėsos pyrago receptasJautienos ir inkstų pyragas

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply