Šokoladinis bananų keksas – labai geras, minkštas, kvapnus, saikingai saldus, kempiniškas ir visoks visoks koks gali būti!
Šokoladinis bananų keksas:
- 360 g prinokusių bananų
- 250 ml natūralaus jogurto (naudojau graikišką)
- 200 g miltų
- 55 g nesaldintų kakavos miltelių
- 1 šaukštelis kepimo sodos
- žiupsnelis druskos
- 200 g sviesto
- 200 g rudojo cukraus
- 3 kiaušiniai
Gaminimo eiga:
Bananus sutrinkite su jogurtu smulkintuvu.
Miltus sumaišykite su kakava, druska ir soda.
Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės. Po vieną sumuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę gerai išplakdami.
Sviesto masę sujunkite su bananine mase, gerai išmaišykite. Sudėkite miltus, išmaišykite.
Kepkite kepimo popieriumi išklotoje kekso formoje iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Kepiau ilgiau, bet čia, turbūt, kalta mano pavargusi orkaitė. Stenkitės neperkepti, todėl baigiant kept tikrinkite keksą mediniu pagaliuku.
(Šaltinis: Receptų medis)
Jums taip pat gali patikti šokoladinio pyrago su moliūgų ir karijų riešutais receptas.
2 Comments
šašlykas
2014-02-21 at 12:07uhh.. 🙂
Laura
2014-02-21 at 12:53Šašlykas, dar dviems naktipiečiams tikrai liko 😉