Švediškas varškės apkepas – tikras desertas, praturtintas riebia grietinėle ir migdolais. Skanu su trintomis braškėmis ir uogiene. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.
Švediškas varškės apkepas:
- 3 kiaušinių
- 50 g rudojo cukraus
- 60 g maltų migdolų
- 300 ml 35 % grietinėlės
- 400 g birios 9 % varškės
- sviesto formai ištepti
Gaminimo eiga:
Kiaušinius lengvai išplakite kartu su cukrumi, sudėkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite. Sudėkite varškę ir dar kartą gerai viską išmaišykite.
Supilkite tešlą į sviestu išteptus kepimo indelius arba kepimo formą.
Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Valgykite apkepą su plakta grietinėle, grietine ar jogurtu ir uogiene.
P.S. Galite naudoti migdolų miltus arba susimalti migdolų drožles arba pačius migdolus. Prieš malant migdolus, suberkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, nukoškite, pirštais nuimkite luobeles. Prieš malant, padžiovinkite kelias minutes orkaitėje.
Receptas iš strelkabelka.
Komentarų nėra