Tahini pasta – tiršta, vientisa masė gaminama iš pakepintų sezamų sėklų. Šios pastos dedama į pyragus, sausainius, chalvą, mėsos patiekalus, padažus ir t.t.. Jos galima nusipirkti arba pasigaminti patiems.
Tahini pasta:
- 1 stiklinės sezamo sėklų
- 1/4 stiklinės aliejaus (geriausia sezamų, tačiau galima naudoti ir alyvuogių aliejų)
Gaminimo eiga:
Sezamų sėklas švelniai pakepinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje – jos neturi labai parusti.
Sumalkite iki miltų. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Turi gautis vienalytė, tiršta, tačiau taki masė. Jei atrodo, kad aliejaus trūksta, įpilkite dar.
Pasta laikoma uždaryta šaldytuve. Ilgiau stovint pasta gali išsisluoksniuoti, todėl prieš naudojimą gerai išmaišykite.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Patiekalai su sezamų sėklomis
2 Comments
Forelle
2010-07-24 at 04:53Vis ruošiuosi pasidaryti, net ekologiškų sezamo sėklų nusipirkau. O paskui gaminčiausi chalvą. Bet svajoju toliau ir gaminu tai ko nesuplanuoju 🙂
Laura
2010-07-24 at 07:30Nu čia reikia prisiruošt tik…prisidarei sau kalna ir ramu, nes ilgai stovėt gali šaldytuve 😉