Varškės apkepas su svogūnais – keistas derinys, ane? 🙂 Bet kam svogūnai ne priešai, tikrai patiks šis aromatingas, nesaldus apkepas. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.
Varškės apkepas su svogūnais:
- 2 didelių svogūnų
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 180 g varškės
- 1 didelio kiaušinio
- 1 šaukšto miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio džiovintų prieskoninių žolelių mišinio
- 10 griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių
- 1 nubraukto šaukštelio Dižono garstyčių
- Dar šiek tiek aliejaus ir džiūvesėlių
Gaminimo eiga:
Svogūnus smulkiai supjaustykite (pasilikite kelis žiedus papuošimui ) ir pakepinkite su aliejumi kol suminkštės.
Pakepintus svogūnus sumaišykite su varške, kiaušiniu, miltais, druska, pipirais, žolelėmis, alyvuogėmis ir garstyčiomis.
Masę supilkite į aliejumi išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Įspauskite į masę svogūnų žiedus. Pašlakstykite viršų aliejumi.
Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~30 minučių arba kol apskrus paviršius.
Tobulas užkandis naktipiečiams 😉 Valgėme su natūraliu jogurtu su česnaku ir bazilikais.
(Šaltinis: čia)
Komentarų nėra