Viduržemio jūros salotos su tunu ir bazilikais arba kitaip vadinamos Nicos salotos.
Viduržemio jūros salotos:
- 2 pomidorų
- 100 g šparaginių pupelių
- 100 g makaronų
- 100 g konservuoto tuno aliejuje
- 2 virtų kiaušinių
- 2 ančiuvių filė
- Saujos baziliko lapelių
- Kaparėlių
- Juodų alyvuogių
Padažui:
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- 1 skiltelės spausto česnako
- 0,5 šaukštelio garstyčių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Padažui viską sumaišykite.
Pomidorus supjaustykite žiedais ir išdėliokite lėkštėje ratu. Patepkite juos padažu ir padėliokite šiek tiek baziliko lapelių.
Šparagines pupeles apvirkite sūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sudėkite ant pomidorų.
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu, sumaišykite su šiek tiek padažo ir dėkite ant pupelių.
Sudėkite tuną, virtus kiaušinius.
Papuoškite tuno file, kaparėliais ir alyvuogėmis. Apšlakstykite salotas likusiu padažu.
Jums taip pat gali patikti šparagų salotų su feta receptas.
Komentarų nėra