Vištienos ir kiaulių kojų troškinys – tirštas, lipnus, skanus ir vyriškas troškinys pagal šefo Fergus Henderson knygą „The complete nose to tail”. 🙂
Sakykit ką norit, bet rugpjūčio pabaiga ir man jau norisi tupėti virtuvėje ir gaminti ilgesnio proceso reikalaujančius sočius patiekalus
Beje, mums dar nelabai įprasta maišyti skirtingas mėsas, nebent kiaulieną su jautiena kepant kotletus ar zuikį. Na dar šonine kokį paukštuką ar žuvį apvyniojame.
O galima atrasti tokių vienas kitą papildančių derinių, kad pirštukus apsilaižysite. Esu troškinusi triušį su kiaulių uodegomis ir buvo nuostabu! Riebios ir lipnios kiaulių uodegos kaip pūkinė antklodė apklojo liesą triušieną Ir Azijos šalyse tokie maišymai įprasti dalykai. Jų virtuvėje yra turbūt visi įmanomi skirtingų mėsų deriniai ne tik tarpusavyje, bet ir su jūros gėrybėmis.
Vištienos ir kiaulių kojų troškinys:
- 2 kiaulės kojų
- 1 morkos
- 0,5 galvutės česnako
- 1 svogūno
- Saujelės šviežių žolelių (petražolių, čiobrelių, šalavijo ir pan.)
- 1 lauro lapo
- 1 saliero stiebo
- 0,5 poro
- 6 juodųjų pipirų žirnelių
- 350 ml raudono sauso vyno
- 1 L vištienos sultinio
- Riebalų kepimui
- 220 g karšto rūkymo šoninės
- 6 šalotinių svogūnėlių
- 0,5 vištos
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Iš vakaro vištą padalinkite į dalis ir įtrinkite druska ir pipirais. Palikite pasimarinuoti šaldytuve per naktį.
Į puodą sudėkite kiaulės kojas, pasmulkintą morką, svogūną, saliero stiebą, porą, česnako skilteles, lauro lapą, žalumynus, pipirų grūdelius, užpilkite vištienos sultiniu, supilkite vyną, uždenkite dangčiu ir virkite nuo užvirimo pradžios ant minimalios kaitros 3 valandas. Išvirusių kojų mėsa turi kristi nuo kaulo. Kojas išgriebkite iš sultinio, šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karšta rankoms ir nukaulinkite. Sultinį perkoškite.
Perkoštą sultinį uždėkite ant viryklės ir kaitinkite kol nugaruos dvigubai. Tuomet į nugarintą sultinį sudėkite nukaulintas kiaulių kojas ir virkite ant minimalios kaitros dar valandą laiko.
Kol kojos verda, šoninę supjaustykite kubeliais arba kvadratėliais ir pakepinkite keptuvėje. Baigiant šoninei apkepti, sudėkite skersai į 4 dalis padalintus šalotinius svogūnėlius. Kepkite maišydami kol svogūnėliai suminkštės. Sudėkite į sultinį su kojomis kepintą šoninę su svogūnėliais ir virkite dar 30 minučių.
Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinote šoninę su svogūnėliais, apkepkite vištienos gabaliukus. Sudėkite juos į kepimo indą su dangčiu, užpilkite sultiniu su kojomis, šonine ir svogūnėliais, uždenkite dangčiu ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Tad atidenkite ir kepkite dar 10 minučių.
Recepto autorius rekomenduoja troškinį valgyti su bulvių koše arba skrudinta kvietinio raugo duona, o kas nori lengviau – vištienos ir kiaulių kojų troškinys labai tiks ir su salotomis 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame
1 Comment
Laura
2021-08-26 at 09:27Ačiū 🙂 Lauksiu atsiliepimų!