Aukso fondas/ Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Vištienos širdelės ant paplotėlio

Vištienos širdelės ant paplotėlio

Vištienos širdelės ant paplotėlio – tai įdomus, be galo skanus ir sotus derinys, kuriame susipina širdelių sodrumas, kreminio sūrio švelnumas ir traškūs cukinijos bei svogūno griežinėliai. Šis patiekalas taps puikiu pasirinkimu tiek vakarienei, tiek ypatingesniam šeimos pietų stalui. Rekomenduoju valgyti su raugintais ar marinuotais agurkais!

Kepiau du didelius papločius dviems žmonėms. Bet galite daryti mažesnius ir daugiau, kaip užkandėles.

Vištienos širdelės ant paplotėlio:

  • 500 g vištienos širdelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovintų čiobrelių
  • Maltos saldžios paprikos
  • 2 – 3 smulkintų česnako skiltelių
  • Riebalų kepimui. Naudojau kiaulienos taukus, bet tiks ir aliejus, taip pat lydytas sviestas.
  • 100 g kreminio sūrio
  • 150 g tarkuoto čederio sūrio
  • 0,5 cukinijos
  • 1 nedidelio mėlyno svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Papločiui reikės:

  • 1 stiklinės graikinio jogurto arba grietinės
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės kvietinių rupių miltų. Miltų gali prireikti daugiau, dėkite tiek, kad tešla būtų kočiojama. Galite naudoti ir paprastus baltus kvietinius miltus.

Gaminimo eiga:

Širdeles nuplaukite, gerai nusausinkite, pasūdykite, sudėkite česnaką čiobrelius, papriką, pipirus ir palikite per naktį pasimarinuoti. Kitą dieną dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami kol gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs. Ar iškepusios širdelės patikrinti galite taip, išimkite iš keptuvės didžiausią širdelę ir perpjaukite pusiau, vidus neturi būti rausvas. Jei taip atsitiks, kad širdelės greit apskrus, bet, bet nespės iškept, įpilkite į keptuvę su širdelėm pusę stiklinės vandens ir uždengę pavirkite dar 10 – 15 minučių. Nudenkite ir kaitinkite, kol visas vanduo išgaruos. Iškepusias širdeles atidėkite.

Paplotėliams graikinį jogurtą arba grietinę sumaišykite su druska ir rupiais kvietiniais miltais. Jei tešla pernelyg lipni, papildomai įdėkite miltų, kol galėsite lengvai ją kočioti. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite keptuvės dydžio (kepiau 28 cm diametro keptuvėje) paplotėlius ir iškepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje. Tiesiog dėkite vieną paplotį į keptuvę, kai apskrus apačia apverskite ir pabaikite kept. Paplotėlius galite daryti įvairaus dydžio.Jogurtinis paplotėlis
Cukiniją ir svogūną mandolinos tipo tarka sutarkuokite plonais griežinėliais. Jei neturite supjaustykite ranka, bet kuo ploniau.

Formuojame papločius. Ant papločių užtepkite kreminio sūrio.
Paplotėlis su jogurtu
Pabarstykite čederio sūriu (1/4 pasilikite).Skani vakarienė

Sudėkite cukinijas.
Lengva vakarienė

Sudėkite širdeles.
Vištienos širdelių receptas

Ant širdelių sudėkite svogūnus.
Vištienos širdelės receptasKepkite papločius apie 20 minučių iki 220C įkaitintoje orkaitėje kol ant viršaus sudėti svogūnėliai gražiai apskrus. Kadangi kepiau 2 papločius dviejose kepimo skardose, vieną dėjau arčiau apatinio kaitinimo elemento, kitą arčiau viršutinio. Kepimo metu po 10 minučių skardas sukeičiau, kad vienodžiau iškeptų. Baigiant kept pabarstykite likusį čederio sūrį ir kepkite kol jis išsilydys.

Prieš patiekiant apibarstykite papločius smulkintomis petražolėmis.

Išbandžiau ant papločio uždėti ne širdeles, o apkeptus baravykus – fantastika!

Baravykų receptas

Jums taip pat gali patikti ir daugiau vištienos širdelių receptų, tarp kurių yra ir nerealus vištienos širdelių troškinys.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI