Sparneliams ir jų marinatui reikės:
- 6-8 vištienos sparnelių (naudojau viduriniąsias sparnelių dalis)
- 2 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šviežių žolelių (baziliko, raudonėlio, šalavijo)
- 1 šaukštelio medaus
- 2 citrinos griežinėlių
Košei:
- 0,5 stiklinės “Penkių grūdų dribsnių” mišinio
- 0,5 nedidelio poro
- Gabaliuko sviesto
- Druskos
Moliūgų padažui:
- 0,5 nedidelio sviestinio moliūgo
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Grietinėlės
- Druskos
- Saujelės gražgarsčių
Gaminimo eiga:
Sparnelių marinatui skirtus produktus susmulkinkite, sumaišykite. Įtrinkite marinatu sparnelius. Palaikykite apie 0,5 valandos ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Kepiau iš kepimo popieriaus padarytame vokelyje. Baigiant kepti, voką praplėšiau, kad sparneliai šiek tiek apskrustų.
Dribsnius išvirkite sūdytame vandenyje. Porą supjaustykite griežinėliais, švelniai pakepinkite su sviestu ir sumaišykite su virtais dribsniais.
Padažui svogūną ir česnaką pakepinkite kelias minutes su sviestu, sudėkite nuvalytą ir susmulkintą moliūgą. Kai moliūgas šiek tiek apkeps, įpilkite grietinėlę, kad beveik apsemtų, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite, kol moliūgas suminkštės. Padažą sutrinkite smulkintuvu.
Gražgarstes trumpai apkepkite su sviestu.
No Comments