Daržovės/ Daigintiniai/ Aukso fondas/ Kopūstai/ Žolės, gėlės, daigintiniai, prieskoniai

Raudonųjų kopūstų salotos su Parmezano sūriu ir saulėgrąžų daigais

Raudonųjų kopūstų salotos su saulėgrąžų daigiais

  • 300 g raudonojo kopūsto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos
  • 30 g tarkuoto Parmezano sūrio (galite naudoti ir kitokį kietąjį sūrį)
  • Šviežiai maltų juodųjų ir žaliųjų pipirų
  • Saujelės saulėgrąžų daigų (jei daigų neturite, pabandykite su skrudintomis saulėgrąžų sėklomis)

Padažui sumaišykite, aliejų, citrinos sultis, pipirus ir druską.

Kopūstą kuo ploniau supjaustykite šiaudeliais.

Supjaustytą kopūstą užpilkite padažu, permaišykite. Įdėkite sūrį, saulėgrąžų daigus ir dar kartą lengvai pamaišykite.

P.S. Šias salotos jau buvau dariusi ir patiko, tačiau, įdėjus saulėgrąžų daigų, jos suskambėjo fantastiškai!

(Šaltinis: knyga “Gyvenimas pagamintas namuose”)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply