Salotos su smidrais (šparagais) ir ožkos sūriu – lengvos pavasario sezono užkandis.
Salotoms reikės:
- Smidrų
- Šviežių agurkėlių
- Ridikėlių
- Ožkos sūrio
- Aguonų
- Raudonėlio lapelių
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Medaus
- Garstyčių (kremines galite pamaišyti su rupiomis)
- Balto vyno acto (arba citrinos sulčių)
- Smulkinto česnako
- Druskos
Gaminimo eiga:
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Smidrus supjaustykite ilgais pagaliukais.
Agurkus supjaustykite lazdelėmis. Ridikėlius – ketvirtukais. Sūrį suplėšykite gabaliukais. Salotas pabarstykite aguonomis, pagardinkite raudonėlio lapeliais ir padažu.
Padažui viską sumaišykite. Jei padažui reikia tikslių proporcijų galite pasigaminti pagal šį receptą.
Sudėkite į dubenį pjaustytus agurkus, ridikėlius, smidrus. Ant viršaus patrupinkite sūrį, pabarstykite aguonas, įdėkite raudonėlių lapelių. Salotas apliekite padažu.
Salotos su smidrais (šparagais) ir ožkos sūriu- tikra pavasarinio stalo puošmena.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
Stepas Galkinas
2015-06-03 at 16:53O ką daryti su smidrais? Žalius valgyti!
Laura
2015-06-03 at 19:20Aišku 🙂 Jie kaip ir dauguma daržovių gali būti valgomi žali.