Daržovės/ Kiaušiniai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Smidrai (šparagai) su lašišos ikrais ir kiaušiniu

Šparagai su lašišos ikrais ir kiaušiniu marškinėliuose - bulviukose.lt

Smidrai (šparagai) su lašišos ikrais ir kiaušiniu marškinėliuose labai paprastas, bet ir prabangus užkandis. Prie šio užkandžio galite patiekti skrudintos baltos duonos, puikiai tiks keli sūdytos lašišos griežnėliai. Taip pat raudonus ikrus galite keisti juodais 🙂

Reikės:

  • Kiaušinių
  • Smidrų
  • Ikrų

Gaminimo eiga:

Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.

Paruoštus smidrus dėkite į keltuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų ir kepkite kelias minutes kol gražiai apskrus, bet liks traškūs. Paskaninkite druska, pipirais.

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3 – 4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.

Smidrai (šparagai) su lašišos ikrais ir kiaušiniu.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI