Salotos su bolivine balanda, jautiena ir pankoliu pagardintos medaus – garstyčių padažu ir gražgarstėmis.
Salotos su bolivine balanda:
- Bolivinės balandos kruopų (galima keisti perlinės kruopomis)
- Jautienos gabaliuko (išpjovos arba nugarinės)
- Pankolio gumbo
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- Gražgarsčių
- Garstyčių padažo
Gaminimo eiga:
Kruopas išvirkite sūdytame vandenyje. Jei norite stipresnio ir riešutiškesnio kruopų skonio supilkite jas į puodą ir kepinkite sausai maišydami kol pasklis malonus aromatas. Supilkite į kruopas verdantį vandenį. Atargiai! Vanduo gali taškytis ir šaudyti, nes jį pilsite į karštą puodą. Toliau virkite kruopas kaip įprasta.
Jautieną iškepkite keptuvėje. Salotoms galite naudoti ir karštą, ir šaltą.
Pankolį supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite su sviestu.
Į lėkštę sudėkite kruopas, jautieną, pankolius, gražgarstes. Pagardinkite padažu.
2 Comments
Stepas Galkinas
2015-06-01 at 13:06Labai jau lakoniškas receptas. 🙂
Kitas etapas – išvardinti tik ingredientus! 🙂 🙂 🙂
Laura
2015-06-01 at 14:03Šiam receptui net vardint nereiktų ir taip viskas matosi 🙂