Lydekos ir daržovių pyragas (quiche) su brokoliais ir pomidorais – užkandis lietuviškos žuvies mėgėjams.
Pagrindui reikės:
- 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g šalto sviesto
- 70 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Įdarui:
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- Aliejaus kepimui
- 0,5 brokolio nedidelės galvos
- 8 vyšninių pomidoriukų
- 300 g lydekos (galite keisti lašiša)
- 150 g fermentinio „Havarti” sūrio (galite naudoti savo mėgiamą)
- 3 kiaušinių
- 200 g grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukšto rupių garstyčių (dėjau alaus garstyčias)
- 0,5 šaukšto kreminių garstyčių (Dijon)
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laišku
- 1 šaukšto raudonėlio lapelių
Gaminimo eiga:
Lydeką supjaustykite kubeliais, sumaišykite su mėgiamais prieskoniais (naudojau prieskoninę druską) ir palikite marinuotis kelias valandas.
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite su aliejumi, kol suminkštės. Baigiant kept, sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką. Kepkite dar kelias minutes.
Brokolio žiedynus nublanširuokite sūdytame vandenyje (žiedynus sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu).
Grietinėlę sutrinkite smulkintuvu su kiaušiniais, garstyčiomis ir sūriu. Pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite visas žoleles.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, lydeką. Užpilkite grietinėlės mišiniu. „Susodinkite” į jį brokolių žiedynus, sudėkite išilgai perpjautus pomidoriukus.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus. Lydekos ir daržovių pyragas puikus užkandis gamtos iškyloms ir vakarėliams.
Komentarų nėra