Grikių ir cukinijų blyneliai – lengvi, bet kartu ir sotūs. Skanūs vieni su įvairiais padažais (jogurtiniais, azijietiškais, žolelių) arba patiekti kaip garnyras.
Grikių ir cukinijų blyneliai:
- 1/2 stiklinės neskrudintų grikių
- 1 ir 1/2 stiklinės „burokine” tarka tarkuotos cukinijos
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 2 šaukštelių lydyto sviesto
- Po žiupsnį čiobrelių ir smulkintų mėtų lapelių
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto kvietinių miltų (jei atrodo reikia daugiau, tai ir dėkite daugiau)
- Anties taukų kepimui (arba lydyto sviesto ar aliejaus)
Gaminimo eiga:
Grikius išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirtus nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu.
Cukinijas užpilkite žiupsneliu druskos, išmaišykite, palikite pastovėti 15 minučių. Pastovėjusias cukinijas nuspauskite, kad išbėgtų išsiskyrusios sultys.
Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite su sviestu. Baigiant kept sudėkite smulkintą česnaką, pakepkite dar kelias minutes.
Dubenyje sumaišykite grikius, cukinijas, svogūnus, paplaktus kiaušinius, miltus, žoleles. Pagardinkite druska, pipirais. Dėkite tešlą šaukšteliu į keptuvėje įkaitintus riebalus ir iškepkite blynelius.
Patiekite blynelius su paukštienos kepsneliais. Arba valgykite vienus su mėgiamais padažais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
2 Comments
ooo
2016-08-16 at 12:15O kiek blynelių gaunasi?
Laura
2016-08-16 at 13:012-3 asmenims.