Virtas veršio liežuvis – puikus užkandis arba karštas patiekalas antrai Kalėdų dienai, bet kuriai kitai šventei ir kasdienai. Patiekalų iš subproduktų gaminimo dievo, anglų šefo – Fergus Henderson’o receptas 🙂
Reikės:
- 3 veršio liežuvių (arba 1 jaučio)
- 1 svogūno
- 2 nedidelių morkų
- 1 nedidelio poro
- Gabaliuko saliero šaknies
- Kelių skiltelių česnako
- Kelių juodųjų pipirų grūdelių
- Šviežių žolelių saujelės pasirinktinai (čiobrelių, petražolių ir pan.)
Sūrymui reikės:
- 200 g cukraus
- 300 g druskos
- 6 kadagio uogų
- 6 gvazdikėlių
- 2 lauro lapų
- 2 litrų vandens
- 6 juodųjų pipirų grūdelių
Gaminimo eiga:
Sūrymui skirtus produktus sudėkite į puodą, užvirkite, atvėsinkite.
Užpilkite liežuvius atvėsusiu sūrymu. Liežuviai turi būti apsemti. Laikykite liežuvius panardintus į sūrymą šaldytuve 7 paras. Sūrymas prisotins liežuvius prieskonių aromatais ir suminkštins.
Prieš verdant liežuvius, išimkite juos iš sūrymo ir nuplaukite. Liežuvius dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nors ir liežuviai mirko sūryme, druskos gali pritrūkti, todėl vandenį dar šiek tiek pasūdykite). Sumažinkite kaitrą iki minimumo, sudėkite prieskonines daržoves, pipirus, žoleles. Veršio liežuvius virkite 1 – 1,5 valandos, jaučio 2,5 – 3 valandas. Ar liežuviai išvirė ir yra minkšti, tikrinkite įsmeigus smeigtuką į storiausią liežuvio dalį.
Išvirusius liežuvius išgriebkite ir nulupkite. Kad nebūtų labai karšta, galite liežuvius trumpai pakišti po šalto vandens srove.
Nuluptus liežuvius dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, dar kartą užvirkite. Atvėsinkite sultinyje.
Virtas veršio liežuvis gali būti patiekamas su majonezu, krienais, garstyčiomis, remuladiniais padažais. Taip pat tinka gaivios salotos, raugintos, marinuotos daržovės.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra