Grietininė duona – viena mėgiamiausių, aromatinga, salstelėjusi. Primena Brioche duoną. Duonkepės receptas.
Nuo tada, kai iš šeimynos gavau dovanų duonkepę vardu Kenwood, kepu duoneles kaip pasiutusi, be to pradedu manyti, kad duonkepė tapo vos ne geriausia virtuvės drauge (tegul neįsižeidžia blenderis ir visi kiti pagalbininkai ;)), nes pagalba darant tešlas nepamainoma….
Viena mėgiamiausių duonelių tapo ši:
Grietininė duona:
- 100 ml vandens
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
- 2 šaukštų cukraus
- 1 ir 1/4 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų grietinės
- 1 kiaušinio
- 20 g minkšto sviesto
- ~340 g kvietinių miltų (iš pradžių dedu truputį mažiau, paskui jei reikia dadedu)
- 2 šaukštelių sausų mielių
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepu 1 (pagrindine programa).
(Duona iš labai geros knygelės „Kepame duoną namuose”)
Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
3 Comments
Forelle
2011-03-26 at 16:57Kaip supratau, jau turi fotoaparatą? 🙂
Aš šiandien irgi norėjau duonkepėj kažką išsikept, bet dingęs mano maišymo antgalis. visur iškuičiau, bet niekur neradau 🙁 jau bijau, kad bus kas nors išmetęs
Forelle
2011-03-27 at 15:11Tai va, ar tada neapsimokės naujos pirkti nei antgalį siųstis 🙂 Dar ieškosiu, žaislų dėžės netikrintos
Laura
2011-03-27 at 13:30Aha, nusipirkom muilinę 😉 Šiaip jeigu nerasi, tai gal galima antgalį užsisakyti kad atvežtų ? Bet tokios nesąmonės ir kainuoja brangiai….