Salotos su sūdytu sūriu – lengvas ir sveikas receptas. Sūdytą varškės sūrį galima vadinti lietuviška feta. Jį naudokite ne tik salotoms, bet ir užkandžiams. Su sūdytu sūriu esu kepusi nesaldų pyragą, dėjusi ant sumuštinio. Galite jį dėti į įvairias užkepėles ir net ant picos 🙂
Salotos su sūdytu sūriu:
- Mėgiamų salotų lapų
- Gražgarsčių saujelės
- Poro gabaliuko
- Agurkų
- Sūdyto sūrio
- Pakepintų sezamo sėklų
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Smulkinto česnako
- Balto vyno acto
- Sojos padažo
- Druskos, maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Sūdytam sūriui pagaminti paimkite vieną varškės sūrį ir supjaustykite kubeliais. Iš 1 litro vandens ir 3 šaukštų druskos (galima ir mažiau, jeigu sūriai nemėgstama) užsimaišykite tirpalą ir suberkite į jį sūrio kubelius. Laikykite šaldytuve parą laiko. Sūrį galima valgyti tik palaikytą sūryme, bet galima ir pabarstyti prieskoniais, užpilti alyvuogių aliejumi ir pamarinuoti dar 2-3 dienas.
Padažui viską susimaišykite pagal skonį ir palikite valandžiukei. Salotoms skirtus produktus susipjaustykite, kaip pageidaujate, susidėkite į lėkštę ir užpilkite padažu.
Salotos puikus pasirinkimas lengviems pietums.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra