Brokolių duonelė (flatbread) gaminama tik iš trijų ingredientų ir prieskonių. Receptas tinka netoleruojantiems glitimo, praktikuojantiems “Paleo”, „Keto” ir “Whole30” mitybą ar norintiems pailsėti nuo miltų ir įtraukti į racioną daugiau daržovių ir riešutų.
Na o gamindami brokolių duonelės sumuštinį galite dėti tai ką valgote ar širdis geidžia: mėsą, žuvį, jūros gėrybes, sūrį, įvairias daržoves, padažus.
Panašiu principu galite pasigaminti morkų ir burokėlių duoneles. Receptai čia.
Iš surašytų produktų gausis du sotūs brokolių duonelės su krevetėmis sumuštiniai.
Brokolių duonelė:
- 400 g smulkinto brokolio
- 4 kiaušinių
- 100 g migdolų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,51 šaukštelio mėgiamų džiovintų žolelių
Padažui reikės:
- 6 šaukštų majonezo
- Šlako Sriracha padažo
- Šlako Chili sweet padažo
Krevetėms reikės:
- 2 saujų nuvalytų krevečių
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 4 smulkintų skiltelių česnako
- Gabalėlio smulkinto imbiero
- 0,5 citrinos sulčių
- Šlakelio skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų
- Šlako Chili sweet arba kitokio saldžiarūgščio azijietiško padažo
- Druskos
Taip pat reikės:
- Saujelės plonai pjaustyto pankolio
- 0,5 plonai pjaustytos paprikos
- 0,5 plonai pjaustyto mėlynojo svogūno
- 2 mažų arba 1 didesnio avokado
- Šlakelio citrinos sulčių
- 0,5 ilgavaisio agurko
- Kelių salotų lapų
Gaminimo eiga:
Brokolių duonelė. Brokolį susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.
Smulkintus brokolius sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais, žolelėmis.
Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.
Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.
Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.
Krevetes apkepkite su aliejumi. Baigiant kept pagardinkite druska, sudėkite česnakus, imbierus. Kepkite maišydami kelias minutes. Pagardinkite citrinos sultimis, sezamų aliejumi, azijietišku padažu. Suberkite sezamų sėklas ir išmaišykite.
Pankolį, papriką ir svogūną sumaišykite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Avokadą supjaustykite griežinėliais.
Agurką supjaustykite griežinėliais arba ilgomis juostelėmis.
Formuojame sumuštinį: brokolių duonelę padalinkite į keturias dalis. Ant dviejų dalių užtepkite pusę majonezo, uždėkite po kelis salotų lapus, sudėkite avokado griežinėlius, pankolių salotėles, krevetes, agurkus, ant viršaus užvožkite likusias apteptas majonezu brokolių duonelės dalis.
Sumuštinius papuoškite ingredientais, kuriuos naudojote formuojant sumuštinį.
Brokolių duonelės recepto šaltinis Green Kitchen stories
Komentarų nėra