Moliūgų džemas su šonine – pikantiškas pagardas puikiai tinkantis su sūriais, taip pat tepti ant baltos duonos.
Moliūgų džemas su šonine:
- 1,5 kg moliūgo
- 500 g cukraus
- 0,5 stiklinės vandens
- 100 g šalto arba karšto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
- 0,5 šaukštelio druskos
- Maltų kvapiųjų pipirų
- Maltų juodųjų pipirų
- Maltu lauro lapų
- Malto muškato riešuto
Gaminimo eiga:
Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.
Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.
Jums taip pat gali patikti moliūgų džemas su romu.
4 Comments
rennie
2011-09-14 at 07:43Kaip čia įdomiai 🙂
Laura
2011-09-14 at 07:56Aj, pradėjo patikti deriniai saldu-sūru….manau šis eksperimentas pavyko 🙂
Albertas
2011-09-14 at 15:27O kokia sonine naudoti? saltai/karstai rukyta ar zalia? O geriau daugiau riebaliuko ar kudos mesytes? Aciu!
Laura
2011-09-14 at 17:39Naudojau šalto rūkymo…nei labai riebi, nei labai kūda nėra gerai…geriausia balansas…truputį riebalo ir truputį raumenuko 😉