Lydeka užkepta mėlynuoju sūriu:
- 2 nedidelės lydekos filė
 - Druskos
 - Citrinos sulčių
 - 1 nedidelio svogūno
 - 2 šaukštų grietinės
 - Gabalėlio neaitraus sūrio su mėlynuoju pelėsiu
 - 1 šaukšto smulkintų krapų
 
Gaminimo eiga:
Lydekų filė odelę keliose vietose įpjaukite kryžmai, dėkite odele į apačią ant įkaitinto aliejaus ir kepkite kol gražiai apskrus. Viršų pabarstykite druska ir užspauskite laimo arba citrinos sulčių. Filė perdėkite (odele į apačią) į aliejumi pateptą kepimo formelę.
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su grietine. Mišinį užtepkite ant lydekos file. Ant viršaus užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Prieš patiekiant pabarstykite krapais.
Jums taip pat gali patikti lydekos kepsnelių su jogurtiniu padažu receptas.

							
Komentarų nėra