Lydekos kepsnys su svogūnais ir bulvių – morkų koše pagardinta laimo žievele.
Lydekos kepsnys su svogūnais:
- 2 lydekos file gabaliukų
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio laimo sulčių
Svogūnų kepurei:
- 2 svogūnų
- Aliejaus kepimui
- Šlakelio balzaminio acto
- Druskos
- Nubraukto šaukštelio grūdėtų garstyčių
Košei:
- 4 bulvikių
- 2 nedidelių morkų
- 1 šaukštelio sviesto
- 0,5 laimo nutarkuotos žievelės
- 1 kupino šaukšto smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi kol taps minkšti. Įpilkite šlakeli balzaminio acto ir dar pakepkite kol nugaruos. Pasūdykite, sudėkite garstyčias ir išmaišykite.
Kepsniukus iškepkite su aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite laimo sultimis, uždėkite svogūnų masę.
Košei pasmulkintas bulves ir morkas išvirkite sūdytame vandenyje. Sutrinkite. Įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuoto laimo žievelę, sūrį ir petražoles. Dar kartą gerai permaišykite.
P.S. Labai neblogi deriniai. Salotos ar koks kitas karštas garnyras turi būti kuo neutralesi, nes ir taip daug skonių 😉 Košę gražiau patiekti atskirai mažuose indeliuose (pvz. krembriulinėse)
Jums taip pat gali patikti lydekos kepsnių su brokolių ir bolivinės balandos blyneliais receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
4 Comments
Mindaugas
2011-11-03 at 18:48Laura, kadangi sukiesi restorane, gal gali pagelbet ir patarti, kur galiu įsigyti cremebrule indelius ir suflė indelius?
Ale, žių, kad ant žuvies sėdai? Heheheeeeeeeeeeeeeee 😀
Laura
2011-11-03 at 19:40Aš jų irgi ilgai ieškojau…nusipirkau indų parduotuvėje „Žana”. Mačiau IKI, bet ne baltus, o rusvus. „Sangaida” dar tokia yra – indų tiekėja restoranams. Manau taip ir reiktų ieškoti…indų parduotuvėse arba didesniuose prekybos centruose.
O dėl žuvies kaip čia „nesėsi”, jei maniškio pagalba, pilnas kameros stalčius prikrautas ir jį jau reikia tuštinti 😉
Mindaugas
2011-11-04 at 17:26IKI nebėra, Žanoje taip pat nėra, tad liko man tik Sangaida, tikiuos ryt rasiu 🙂
Mane irgi ant menkių kviečia kitą sekmadienį, tad vis galvoju, nes iš Klp į Vln sekmadienio naktį tingėsis lėkti, o kur dar pamiegot, nes anksti pirmadienį į darba.. matysiu kaip, bet menkių labai noriu, nors ir nėra garantijos, kad pagausiu 🙂
Laura
2011-11-04 at 19:06Bet kaip įdomiai su ta Žana…atseit indų parduotuvė, o šitokio paprasto dalyko nėra…aš joje tik iš trečio karto radau ir tai didesnius nei reikėtų. Bet nusipirkau, nes pagalvojau apie praktiškumą…tiks ir ledam, kokiai bulvių košei ar garnyrui prie karštų patiekalų patiekti ir užkepėlėm gaminti.