Jautienos karpačio:
- Jautienos išpjovos arba nugarinės
- Alyvuogių aliejaus
- Šviežiai maltų pipirų
- Jūros druskos
- Citrinos sulčių
- Kietojo sūrio drožlių
- Kaparėlių
Gaminimo eiga:
Jautieną galima iš karto pjaustyti ir dėti į lėkštę. Žinoma taip yra geriausia.
Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, užberkite kelis kaparėlius, sūrio drožlių ir viskas. Tinka valgyti su balta duona, bandele
Aš dariau taip, kaip gamindavom viename iš restoranų, kuriame dirbau. Jautienos išpjovą trumpai apsikepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje, standžiai susukau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldiklį. Kai susiruošiu gaminti karpačio, išsitraukiu mėsą ir supjaustau pjaustyklės pagalba. Sudėlioju šaldytus griežinėlius į lėkštę ir jie joje greit atšyla. Tokio gaminamo būdo pliusai – galima bet kada pasigaminti karpačio, jei tik yra paruoštos jautienos šaldiklyje. Minusai – reikia pjaustyklės ir mėsa jau būna šaldyta. Kam mėsa apkepama? Dėl gražesnės plutelės.
Jums taip pat gali būti įdomus jautienos karpačio su raugintais burokėliais ir kanapių sėklomis.
2 Comments
Vilma
2011-12-26 at 19:11Suoer skaniai žiūrisi 😉
Laura
2011-12-27 at 08:34Skaniai ir valgėsi 😉