Silkė su apelsinais – skamba neįtikėtinai, bet tai labai gardus ir spalvingas užkandis. Patiks net skeptikams. Papuoš Kūčių ar bet kokį šventinį stalą.
Silkė su apelsinais:
- 3 silkių filė (6 filė)
- 200 ml vandens
- 125 ml cukraus
- 60 ml acto (9%)
- 2 apelsinai
- 1 baltasis svogūnas (tiko ir paprastas)
- 12 rožinių pipirų (dėjau daugiau)
- 2 lauro lapai
- 1 šaukštelis geltonųjų garstyčių sėklų (tinka ir grūdėtosios garstyčios)
- 50 ml smulkintų svogūno laiškų arba poro
Gaminimo eiga:
Supjaustykite silkes juostelėmis.
Sumaišykite vandenį, actą ir cukrų.
Vieną apelsiną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis iš vienos puselės į sumaišytą marinatą. Tai pat į marinatą suberkite rožinius pipirus, lauro lapus ir garstyčių sėklas.
Kitą apelsiną ir likusią jo puselę supjaustykite plonais griežinėliais, padalinkite juos ketvirčiais.
Svogūną supjaustykite griežinėliais.
Inde sluoksniais dėkite silkę, apelsinus, svogūną ir laiškus ar porus. Užpilkite marinatu ir laikykite šaldytuve 24 valandas.
P.S. Labai graži stalo puošmena ir skonis labai geras.
(Šaltinis: Villa-alps)
Komentarų nėra