Kimchi receptai/ Aukso fondas/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Sumuštinis su silke – Smørrebrød

Sumuštinis su silke

Sumuštinis su silke – Smørrebrød gali būti skanus ir maistingas užkandis arba lengva vakarienė. Kepta riebi silkė suteikia sumuštiniams nepakartojamą skonį, o kimči ir majonezo derinys – pikantiškumo ir gaivumo. Šis receptas – puiki proga išbandyti kažką naujo ir nustebinti savo šeimą bei draugus.

Smørrebrød – tai atviro tipo sumuštiniai, kilę iš Danijos, bet populiarūs ir Norvegijoje bei Švedijoje. Jie gaminami iš tamsios rugių duonos (rugbrød) ir ant jos dedami įvairūs ingredientai, sukurdami spalvingą ir skanų užkandį ar lengvą patiekalą.

Jums taip pat gali būti įdomus Smørrebrød su jautienos tartaru receptas.

Sumuštinis su silke:

  • 4 nestorų riekių ruginės duonos. Duoną kepu keksinėje formoje, kad įsivaizduotumėte kokio dydžio riekės. Jei jūsų duona didelė ponička, pvz. kaip pardavinėja turguose, padalinkite riekę pusiau.
  • 1 stiklinės pekino lapų kimči
  • 2 šaukštų majonezo
  • 1 silkės. Perku šaldytą ir atsišildžius išfiliuoju. Silkės galima rasti internetinėse parduotuvėse, didesniuose prekybos centruose, arba turguose. Sūdyta silkė netinka, nes ji bus kepama.
  • 2 – 3 šaukštų ruginių miltų
  • Druskos, citrinpipirių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Mėlynojo svogūno
  • 4 kiaušinių
  • Kelių šakelių krapų

Gaminimo eiga:

Ruginės duonos riekeles paskrudinkite griliuje arba ant sausos keptuvės, atvėsinkite.

Svogūną supjaustykite griežinėliais.

Krapus stambiai pasmulkinkite.

Kimči nuspauskite nuo skysčio, pasmulkinkite ir sumaišykite su majonezu.

Silkę išfiliuokite, nulupkite odelę. Įdedu video nuorodą kaip išfiliuoti silkę. Pamatysit kaip paprasta. Kiekvieną filė padalinkite per pusę. Pamirkykite silkės gabalėlius į ruginius miltus iš visų pusių. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų (nestipriai) ta puse kur buvo odelė žemyn ir kepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus, apverskite, pagardinkite druska, citrinpipiriais. Kepkite dar minutę laiko. Svarbu neperkepti, nes tuomet silkė bus sprangi. Geriau jau tegul lieka šiek tiek žalia negu perkepta.

Kiaušinius iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus arba gabalėliu sviesto. Pagardinkite druska, pipirais.

Ant skrudintų duonos riekelių uždėkite kimči ir majonezo masės. Sudėkite keptus silkės gabalėlius, ant jų svogūnus, ant svogūnų keptus kiaušinius. pabarstykite krapais.

Daugiau receptų su silke rasite šioje nuorodoje.

Daniški sumuštiniai su silke

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI