Šiltos salotos su topinambais ir šonine – netikėtos tuom, kad topinambai patiekiami ne žali kaip įprasta, o apkepti.
Šiltos salotos su topinambais ir šonine:
- Mėgiamų salotų (naudojau aisbergo salotą ir garšvas)
- Topinambų
- Karšto rūkymo šoninės
- Mėlyno svogūno
- Alyvuogių aliejaus
- Balzamiko acto
- Kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Salotas suplėšykite.
Topinambams nulupkite odelę, supjaustykite storais griežinėliais, dėkite į verdantį pasūdytą ir parūgštintą vandenį ir virkite ~5 minutes. Išgriebkite iš vandens ir atvėsinkite.
Šoninę supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite šoninę ir kepkite kol ji pradės skrusti. Sudėkite svogūnus ir kepkite kol jie suminkštės. Svogūnus su šoninę išimkite ir šiltai atidėkite. Į tą pačią keptuvę sudėkite topinambų griežinėlius ir apkepkite iš abiejų pusių.
Salotas sumaišykite su topinambais, šonine su svogūnais, pašlakstykite aliejumi, balzamiko actu, pabarstykite plonais sūrio griežinėliais.
(Šaltinis: J. Oliver)
Jums taip pat gali patikti topinambai užkepti sūriu ir šonine.
3 Comments
Mindaugas
2012-04-11 at 18:24P.S.: patiks ir man 😉
Giedre
2012-04-16 at 16:54O su kuo reikia parugstinti vandeni topinambams?
Laura
2012-04-16 at 17:40Citrinos sulčių įspaudžiau šlakelį.