Lietuviški patiekalai/ Sūrio ir varškės patiekalai

Tradicinis varškės apkepas

Tradicinis varškės apkepas su vaniliniu padažu

Tradicinis varškės apkepas su razinomis – receptas iš senų kulinarinių knygų. Razinas galite keisti džiovintomis slyvomis ir kitais vaisiais, uogomis. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.

Tradicinis varškės apkepas:

  • 0,5 kg varškės
  • 0,5 stiklinės manų kruopų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2 saujos razinų (dėjau džiovintas slyvas)
  • Vanilinio cukraus
  • Druskos žiupsnelio

Gaminimo eiga:

Į piene išvirtą ir atvėsintą manų košę sudėkite pertrintą varškę, su cukrumi ištrintus trynius, druską, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, pasmulkintas slyvas.

Išplakite baltymus iki standžių putų ir lengvai įmaišykite į varškės masę. Supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis arba džiūvėsėliais pabarstytas formeles. Kepkite kol paviršius pageltonuos.

Valgėme su saldintu sviesto-grietinės padažu.

(Receptas iš knygos „Valgių gaminimas”)

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI