Tradicinis varškės apkepas su razinomis – receptas iš senų kulinarinių knygų. Razinas galite keisti džiovintomis slyvomis ir kitais vaisiais, uogomis. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.
Tradicinis varškės apkepas:
- 0,5 kg varškės
- 0,5 stiklinės manų kruopų
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų sviesto
- 2 kiaušinių
- 2 saujos razinų (dėjau džiovintas slyvas)
- Vanilinio cukraus
- Druskos žiupsnelio
Gaminimo eiga:
Į piene išvirtą ir atvėsintą manų košę sudėkite pertrintą varškę, su cukrumi ištrintus trynius, druską, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, pasmulkintas slyvas.
Išplakite baltymus iki standžių putų ir lengvai įmaišykite į varškės masę. Supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis arba džiūvėsėliais pabarstytas formeles. Kepkite kol paviršius pageltonuos.
Valgėme su saldintu sviesto-grietinės padažu.
(Receptas iš knygos „Valgių gaminimas”)
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra