Keturių rūšių sėklų duona – soti ir maistinga. Gardinta moliūgų, saulėgrąžų, linų sėmenų ir sezamų sėklomis.
Keturių rūšių sėklų duona:
- 280 ml vandens
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 400 g kvietinių miltų
- 30 g skrudintų (sausoje keptuvėje) kviečių gemalų
- 50 g kvietinių rupių miltų
- 1 šaukšto cukraus
- 2 šaukštelių druskos
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 2 šaukštų moliūgų sėklų
- 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų
- 1,5 šaukšto linų sėmenų
- 1,5 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
- 1 šaukšto pieno
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Maišiau ir kildinau tešlą „Dought” programa.
Pakilusią tešlą išimkite, perminkykite, suformuokite norima forma ir uždengę aliejumi ištepta maistine plėvele palikite, kad pakiltų dvigubai.
Prieš kepant patepkite pienu ir pabarstykite neskrudintomis sezamo sėklomis. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje.
P.S. Ir vėl “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga” nenuvylė.
Jums taip pat gali patikti duonos su obuoliais receptas.
12 Comments
Ausra
2013-03-15 at 15:49koks dailus kepaliukas!!!
aguonele
2013-03-15 at 15:54Laaaabai skaniai atrodo!!! Ideali duona, mielai ir as suvalgyciau ne viena riekele 😉
Vilma
2013-03-15 at 14:32Nuostabu! Taip uzsinorejau butent tokios!!!!!
Vilma
2013-03-15 at 14:34Tiesa, o jei be duonkepes, tai kokia seka ir ka su kuo?
Laura
2013-03-15 at 15:01Jei be duonkepės, tai reikia sumaišyti miltus, gemalus, sėklas, padaryti šulinėlį, į jį supilti vandenį, aliejų, cukrų, druską, mieles ir išmaišyti šakute. Svarbu nenugriauti šulinio sienų, nes ištekės vanduo. Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tešlą. Jei trūks miltų, dadėkite.
Išminkę, patepkite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų. Tada perminkykite, suformuokite duoną ir vėl pakildinkite. kai dvigubai pakils, patepkite pienu, pabarstykite sezamu. Belieka isšikept 😉
Laura
2013-03-15 at 15:54Ausra, ačiukas 😉
Laura
2013-03-15 at 17:48Aguonele, aha, čia tavo stiliuko duona 😉
odeta
2013-03-16 at 05:38Užpavydėjau…ir sumuštinukai dar skaniai atrodo:) Grįšiu po atostogų, kepsiu ir aš.
odeta
2013-03-16 at 17:50Neiškenčiau, šiandien išsikepiau, šiek tiek kitokios, bet svarbiausia, Duonos:)
Laura
2013-03-16 at 17:52Odeta, nu tiesiog pagirtina 😉
Mindaugas
2013-03-17 at 21:51Reikės ir man šį variantą išmėginti, nes mano sėklų duona jau pabodo :/
Laura
2013-03-18 at 07:28Bandyk! Virtuvėje tik taip ir tobulėjama, darbo-bandymų-klaidų metodu. Man jau antrą kartą tą pačią kept nuobodu 😉 Šiandien bandysiu duoną su obuoliais!