Šiltos daržovių salotos su krevetėmis – įvariaspalvės salotos su cukinijom, paprika, topinambais ir azijos cinkeliu.
Šiltos daržovių salotos su krevetėmis:
- 8 tigrinių krevečių
- Alyvyuogių aliejaus kepimui
- Druskos
- Citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- 0,5 aitriosios paprikos
- 1 kupino šaukštelių tarkuotos imbiero šaknies
- 1/3 jaunos cukinijos
- 2 topinambų
- 0,5 raudonos paprikos
- Šlakelių saldaus sojos padažo
- Kelių lapų pekino kopūsto
- Skrudintų sezamo sėklų (baltų ir juodų)
Gaminimo eiga:
Pekino kopūsto lapus pasmulkinkite ir padalinkite į dvi lėkštes.
Česnako skilteles ir aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Išimkite ir atidėkite. Į tą patį aliejų sudėkite išgliaudytas ir išvalytas krevetes ir iškepkite. Baigiant kept pabarstykite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite smulkintą papriką ir kepkite maišydami kelias minutes, sudėkite griežinėliais pjaustytą topinambą ir kepkite dar kelias minutes, sudėkite griežinėliais pjaustytą cukiniją ir kepkite maišant dar apie porą minučių. Pagardinkite daržoves šlakeliu sojos padažo, citrinos sultimis. Sudėkite į daržovės krevetes su visu aliejumi, kuriame kepė, kepintus česnakus, aitriąją papriką, imbierą, gerai išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.
Karštas daržoves su krevetėmis sudėkite į lėkštes ant pekino kopūstų. Pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis.
Jums taip pat gali būti įdomus bandelių su sūriu receptas patiekti su salotomis.
4 Comments
Indrė
2013-05-08 at 11:46Labai gražios 🙂
Laura
2013-05-08 at 12:11😉
Tina
2015-04-01 at 01:02Viskas būtų gerai tik kam kepinat sezamo sėklas. Apskritai neverta kepinti jokių sėklų, nes žuna maistingos medžiagos. O pakepintas sezamo sėklos tampa kancarogeninėmis.
Laura
2015-04-01 at 18:06Tina, o jūs, gamindama šias salotas, sėklų nekepinkite. Mano receptai nėra taisyklės, kuriomis reikia vadovautis. Savos idėjos ir pataisymai visada sveikintini 😉