Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru – labai paprastas, klasikinis žuvies paruošimo būdas.
Orkaitėje kepta kefalė:
- 1 kefalės
- 1 šaukštelio džiovintos citrinžolės
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Kelių stiebelių krapų
- Kelių stiebelių petražolių
- Stiebelio raudonėlio
- Šakelės rozmarino
- 3 skiltelių česnako
- 2 šaukštų sviesto
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Kefalę nuskuskite, išimkite vidurius, gerai nuplaukite. Vidų ištrinkite druska, pipirais, citrinžole. Sudėkite į vidų žoleles, sviesto gabaliukus, traiškytus česnakus.
Žuvį paguldykite arba pastatykite ant pilvo (jei norės stovėti) į aliejumi pateptą kepimo formą. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 130C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Kepimo metu laistykite išbėgusiomis sultimis.
Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir užpilkite skardoje likusiomis sultimis.
Jums taip pat gali patikti orkaitėje kepto šamo receptas.
2 Comments
saslykas
2013-08-23 at 07:00atleidžiame 🙂
Laura
2013-08-23 at 08:09😛